0348 - 47 52 00 Offerte aanvragen Downloads

Jaarlijkse inspectie valbeveiliging

Informatie over de veplichte jaarlijkse inspectie

Het niet jaarlijks inspecteren van veiligheidsystemen kan leiden tot onveilige situaties. Indien iemand van het dak valt is er over het algemeen sprake van zeer ernstige, wellicht zelfs dodelijke gevolgen. Voorkom daarom onveilige situaties en laat uw dak jaarlijks inspecteren door Daksafe. U kunt direct een inspectie-afspraak maken via het onderstaande formulier.

Aansprakelijkheid gebouweigenaren

Als gebouweigenaar bent u conform de Arbowet verantwoordelijk voor de op het dak gemonteerde voorzieningen en de veiligheid van de mensen die daarop werken. Ankeringspunten voor valbeveiliging dienen daarom minimaal één keer per jaar aantoonbaar geïnspecteerd te worden. Op basis van de Arbocatalogus Platte Daken zal de Inspectie SZW handhaven, zorg er dus voor dat de veiligheid van uw daken op orde is.

Waaruit bestaat de jaarlijkse inspectie?

Een inspectie van Daksafe bestaat uit een visuele inspectie alsook het steekproefsgewijs uitvoeren van trekproeven op ankerpunten om de bevestiging aan de constructie te controleren. Bij staalkabel systemen worden de zogenoemde persverbindingen gecontroleerd. Tevens wordt bekeken of de dakinrichting nog voldoet aan de huidige inrichtingseisen bij het werken op hoogte.

Inspectierapport vanaf €250

Als klant van Daksafe krijgt u een inspectierapportage met op- en aanmerkingen alsook systeem certificaten van de gekeurde onderdelen. Gemiddelde kosten voor een inspectie voor een standaard wooncomplex met 4 tot 5 daken zijn tussen de €250 en €450 excl. BTW. Daksafe Service Center is dé plek waar u terecht kunt voor deze diensten. U kunt ons bellen voor een afspraak of planning. Wij houden de frequenties van onderhoud bij en melden ons elk jaar bij u voor een nieuwe afspraak.

Vraag meteen uw jaarlijkse inspectie aan

Aanhef *

Direct contact

Innovatieve valbeveiliging en dakveiligheid voor elk type dak. Van ontwerp en productie tot montage en onderhoud. Daksafe laat niets aan het toeval over.

0348 - 47 52 00 maak een afspraak

Vacature Monteur Valbeveiliging (40 uur)

Daksafe is op zoek naar een fulltime monteur valbeveiliging die per direct aan de slag kan met uitdagende projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers door heel Nederland. Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk de vacature!

Onze kwaliteitsgaranties

Logo 1 Logo 2 Logo 3 Logo 4
Innovatieve valbeveiliging & dakveiligheid.
0348 - 47 52 00 contact